Cea mai mare centrala fotovoltaica din nordul Chinei - sub forma ursului Panda

Cea mai mare centrala fotovoltaica din nordul Chinei - sub forma ursului Panda

Recent, o companie de energie electrica din China a venit cu un nou mod de a promova dezvoltarea surselor regenerabile de energie  prin organizarea unei centrale de panouri fotovoltaice care să semene cu imaginea comorii naționale a țării, ursul panda.

Centrala Panda Green Energy din Datong, provincia Shanxi din nordul Chinei, găzduiește aproximativ 1.500 de hectare de panouri fotovoltaice și sute astfel de panouri au fost aranjate să semene cu cel mai popular animal din țară (ursul Panda).

Datong Panda Power Plant are o capacitate de instalare de 100MW, dintre care primul proiect de 50MW a fost conectat cu succes la rețea si produce deja energie curata pentru cetateni.

Centrala fotovoltaica a  fost construită în cooperare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru a contribui la rezolvarea nevoii de a obține mai multe surse regenerabile de energie în China.

Parcul solar, devenit acum monument național datorită aspectului său adorabil, găzduiește, de asemenea, un centru educațional ce urmărește să învețe copiii cu privire la importanța energiei durabile și regenerabile.

Datorita capacitatii imense a proiectului (100MW) ,centrala poate furniza 3,2 miliarde kWh de energie electrică ecologică în 25 de ani, echivalent cu economisirea a 1,056 milioane tone de cărbune sau cu reducerea a 2,74 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon.

China este lider mondial în domeniul energiei regenerabile, avand  de două ori mai multe surse de energie verde decât Statele Unite, reusind sa instaleze suficiente panouri fotovoltaice pentru a acoperii un teren de fotbal in fiecare ora din zi.

Cu toate acestea, nevoia de energie în țara dezvoltată înseamnă că aceasta oferă doar 20% din surse curate - restul este furnizat în principal din energia cărbunelui.

 În următorii cinci ani, potrivit Reuters,  Panda Green Energy va realiza "Programul Panda 100", va construi Panda Power Plants de-a lungul țărilor și regiunilor Belt and Road și va aduce soluțiile ecologice integrate multi-energetice ecologice.

Li Yuan, director executiv al firmei, a declarat: "Centrala necesita o investitie de 350 de milioane de yuani (39,6 milioane de lire) si ar necesita investitii de 3 miliarde de dolari pentru 100 de astfel de centrale ".

Ca si realizari majore ale Chinei ce nu pot fi trecute usor cu privirea mentionam:

~ Si-a construit cea mai mare instalatie fotovoltaica plutitoare din lume in China de Sud;

~ Si-a dublat capacitatea de instalatii fotovoltaice de anul trecut si pana in prezent;

~ A reusit sa isi depaseasca tintele impuse privind implementarea capacitatii solare pana la finalul anului 2020, obiective valabile atat pentru energia fotovoltaica cat si pentru energie eoliana, avand un progres fantastic prin instalarea a cate o turbina eoliana in fiecare ora, stabilindu-si in acest mod o noua tinta de 213GW de energie obtinuta din surse regenerabile.

Mai jos regasiti un filmulet in care este ilustrat modul de instalare al parcului fotovoltaic.

Lasa un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nepublicat)
Website: (Adresa siteului cu http://)
* Comentariu
Introdu codul